Ei hemmetti, olin kirjoittanut pitkät pätkät kaikesta ja sitten tämä koneen pirulainen meni ja kadotti ne :C Uudestaan siis, en kyllä enää edes muista kaikkea mitä kirjoitin...

Aika on mennyt kauhean nopeasti, Myslikin täytti pari päivää sitten hurjat 4kk! Neiti on kotiutunut todella hyvin ja heräilee jo normaalimpiin aikoihin eikä enää niin häiriydy normaalista melusta. Vaikka se on ollut minulla alle kuukauden niin en voisi kuvitellakaan luopuvani siitä ja ajatus siitä, että se lähtee kolmeksi kuukaudeksi mammailemaan kasvattajalle kirpaisee jo nyt.. Mutta joka päivästä pitää nauttia ja elän toivossa (niin kuin varmaan kaikki siilin orjat) että Mysli tekee siilien ikäennätyksen ja pötkii vielä vaikka miten pitkälle! Siinähän ei jokunen kuukausi sitten enää niin paljon paina..

Painosta puheen ollen neiti on nyt intoutunut niin juoksupyörästään että on pitänyt pitää tarkassa syynissä tuota painoa, se meinasi jopa kääntyä vähän laskuun! Lisäsin sitten ruoka-annosta ja sitten neiti taas rauhoitti vähän pyörän käyttöä ja kuppiin oli vähän ruokaa jäänytkin. Olen kuullut monilta että siilit söisi ruokaa niin paljon kuin vain antaisi mutta ei Mysli. Se syö niin paljon kuin tarvitsee ja loput jää sitten kuppiin. Yleensä kyllä menee kaikki mutta toisinaan sinne jää vähän. Lisäksi se tekee aika usein sitä että se syö vähän, menee hetkeksi nukkumaan, herää sitten rellestämään ja syö lisää myöhemmin. Muuten kaikki on maistunut todella hyvin, paitsi kuivatut silkkitoukat. Niitä se ei syö ihan sama mitä niille tekee (kaikkea on kokeiltu..). Olen sitkeästi jatkanut tarjoilua, kyllä sille joskus sattuu niin kova nälkä että silkkitoukkakin menee alas. Lisäksi eilen sai ekaa kertaa keitettyä kanaa (en tiedä onko saanut kasvattajan luona) ja se meni aika nirsosti alas, oli se sitä vähän maistanut mutta ei kummempaa. Mamma kun vaivalla kokkasi! Ostoslistalla olisi myös porkkanasosetta, saa nähdä minkä tuomion se saa prinsessalta. Ykkösherkkua ovat ehdottomasti jauhiskoppikset ja bambumadot. Etanat ja jauhelihakin on aikamoista herkkua ja elävät jauhikset usein. Alkuun neiti ei tajunnut ollenkaan elävien jauhisten päälle, mutta sitten kun se hoksasi että nehän on hyviä niin hyvä kun ei lähteneet pinsetitkin mukana! 

Eilen Mysli sulatti orjansa sydämen tekemällä ensimmäisen kunnon raadon <3 Se on siis aina antanut katsoa ja koskea, mutta sillä on vaan aina niin pirunmoinen kiire. Eilen se jäi tassupyykin jälkeen köllöttelemään ja katseli minua ja sain rauhassa kuivailla tassuja ja katsella kynsiä kun mietin että pitäisikö niitä pikkuhiljaa ihan vähän leikata. Muutenkin se kyllä selvästi tuntee minut jo ja olen ainoa joka saa prinsessan pyhiä otsapiikkejä silittää. Kyllä se välillä puhisee minullekin ihan perus silittelystä, Mysli on meinaan sellainen komentaja välillä että huhhuh :D mutta kun sille ei anna periksi ja jatkaa sylittelyä niin se rauhoittuu nopeasti. Palloksi se ei mene juuri koskaan ja niinäkin harvoina kertoina se ei malta pysyä pallona kauaa vaan kiertyy nopeasti auki ja nuuskuttaa että kukas se siinä. Se ei ole kertaakaan poksunut tai naksunut tai kiroillut, kunhan välillä tuhisee :D Se ei esim. ollenkaan arvosta että sen fleecejä siirrellään kun se on sylissä. Se käpertyy syliin nukkumaan, ruopsuttaa itselleen välillä sopivampaa kohtaa ja tulee aina välillä kurkkaamaan ja menee takaisin.

Sen lattialla vilistely on ollut aika rajattua kun näin talvipakkasilla huoneeni lattia on tosi viileä. Olen levitellyt sille fleeceä ja pyyhettä vähän eristämään ja rajannut taulupohjilla (ei ole oikein muitakaan välineitä tällä hetkellä x>) vähän pienempää aluetta kun se on niin nopea vilahtamaan piiloon. Se vipeltää aikansa mutta kun sen nappaa syliin niin se yleensä jää siihen onnellisena kököttämään ja lämmittelemään tassuja. Välillä pesun ja kipittelyn jälkeen kun laittaa siilin fleecepussukkaan ja antaa sen kölläillä lämpöpullon päällä niin se on aivan onnessaan. Yleensä sillä on kiire vähintään möngerrellä fleecessään mutta lämpöpullon päällä se makoilee ihan rauhassa. Aitaus on vielä työn alla juuri sen takia kun kaapissa pysyy lämpö todella hyvin (n. 3-5 astetta lämpimämpänä kuin muussa huoneessa) ja sitten aitaus pitäisi jotenkin saada eristettyä järkevästi.. Olen miettinyt sellaista esim. teltoissa käytettävää solumuovipohjaa ja siihen jotain vilttiä ja yöksi työ minun 10h lämpöä pitävä lämpötyyny, mutta meidän rakennusmestarilla on ollut kamala kiire kun kylpyhuone on kokonaan remontissa ollut nyt jo jokusen kuukauden niin kun Myslillä ei kuitenkaan mitään hätää ole niin se ei ole ykkösprioriteetti niin kuin sen orja toivoisi.

Mysli on muuten aikamoinen sisustaja! Se siirtelee kaikkia kevyitä tavaroitaan ihan uusiin paikkoihin. Katseltuani jokusen kerran epätoivoisia yrityksiä siirtää hiekkalaatikkoa, siirsin sitä vähän ja sen jälkeen neiti on kylpenyt kahta kauheammin! Lisäksi se rakastaa pientä kilipalloaan, joka yö se työntelee sitä ja parhaimmillaan raahailee kerrosten välillä. Vessassakin se on alkanut käydä, alkuun tarpeet oli milloin missäkin. Luulen että se sottasi, kun kämppä ei haissut tarpeeksi omalta. Juoksupyörä on kyllä usein aika järkyttävän näköinen aamulla, mutta on sinne hiekkikseenkin tehty. Chinchillahiekkaa neiti käyttää kylpemiseen, kristallihiekkaa vessaan. Pesua neiti ei kyllä arvosta ja yleensä se kostetaan vääntämällä pökäleet orjan syliin tai pissaamalla. Joskus riittää pelkkä veden lorina jos vaikka juon tai pesen käsiä. Pesun ajaksi ei kuitenkaan mene palloksi tai tuhise, on vaan kiirekiirekiire. Mysli on kiireinen bisnesnainen nääs :D

Sitten neidillä on sellainen todella mainio tapa venytellä; se kiipeää rappusiaan, ottaa sieltä yläpäästä kynsillä kiinni ja venyttää itsensä koko pituuteen. Tässä muuten ymmärtää sen, mitä tarkoitetaan kun sanotaan, että siili on yllättävän pitkä eläin! Joskus se jopa päästää takatassut irti ja roikkuu siinä jalat ihan pötköllään. Pitää yrittää saada joskus kuva, jouduin vaan palauttamaan hienomman kameran oikealle omistajalleen kun se oli jouluun asti lainassa vain.

Hmm.. Eiköhän tässä nyt ollut taas turinaa tarpeeksi, yritän muistaa päivitellä taas piakkoin. Päivät vaan vilahtaa ohi suorastaan...Tässä vielä pieni kuvaslide neidistä: